Ziektekosten werknemers

Ziektekostenverzekering werknemers

U wilt als werkgever goed voor uw personeel zorgen. Mooie secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een manier om het werken bij uw bedrijf interessant te houden voor uw werknemers. Middels een collectieve ziektekostenverzekering kunt u uw werknemers tegemoetkomen in de kosten voor hun zorgverzekering. Iedereen in Nederland is verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten om de kosten voor medische behandelingen te dekken. Met een collectieve ziektekostenverzekering voor uw werknemers neemt u ze deze zorg uit handen.

Wat is het belang van een goede zorgverzekering voor mijn werknemers?

Naast het menselijke aspect; iedereen heeft het recht op goede zorg bij ziekte, speelt voor u als werkgever ook mee dat goede zorg voor uw werknemers betekent dat uw verzuim mogelijk lager kan uitvallen. Na goede zorg bij ziekte zijn uw werknemers goed hersteld en klaar om aan de slag te gaan. Uw werknemers profiteren van goede zorgafspraken gemaakt met de gekozen verzekeraar en de service die hierbij geboden wordt. Zij worden bij ziekte goed en snel geholpen en hoeven zich geen zorgen te maken. Daarnaast bieden de verschillende verzekeraars diverse preventieprogramma’s waar uw werknemers mogelijk van kunnen profiteren.

Het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering voor werknemers

Wist u dat u al een collectieve ziektekostenverzekering voor uw werknemers kunt afsluiten bij slechts één werknemer? U hoeft dus geen groot bedrijf te zijn om dit aan te bieden. U laat hiermee ook zien dat u graag zorgt voor uw werknemers, ook in hun privéleven. Door het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering biedt u uw werknemers een aardige korting op hun zorgverzekering. Let op: het is aan de werknemer zelf of zij hier gebruik van maken of dat zij kiezen voor een andere zorgverzekering.

Wat is het voordeel voor mij als werkgever?

U profiteert als werkgever van de gezondheid en tevredenheid van uw werknemers. Daarnaast weet u dat de zorg voor uw werknemers goed geregeld is als zij mogelijk ziek worden. Uw werknemers profiteren van een collectiviteitskorting op hun zorgverzekering die maximaal oploopt tot 5% en 10% op aanvullende verzekeringen. Als ondernemer kunt u mogelijk ook zorgkosten ontdubbelen; in de afspraken met de zorgverzekeraar kijkt u samen naar de mogelijkheden die een collectieve ziektekostenverzekering biedt aan uw werknemers en welke kosten wel en niet onder de basisvergoeding vallen. Bij sommige verzekeraars is het maken van een pakket op maat mogelijk waardoor u de zorgverzekering kunt afstemmen op de mogelijke behoefte van uw werknemers.

Hoe start ik met het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering?

Het opstarten van een collectieve ziektekostenverzekering vergt nogal wat administratieve rompslomp. Vergelijken van offertes van zorgverzekeraars, onderzoeken van de mogelijkheden, maken van prijsafspraken. Een zakelijk adviseur van Eskes & Partners helpt u er graag mee en bespreekt met u de mogelijkheden. Heeft u interesse? Zoek dan vandaag nog contact met Eskes & Partners.

Veelgestelde vragen Ziektekostenverzekering werknemers

Waarom zou ik een ziektekostenverzekering voor mijn werknemers afsluiten?

Een collectieve ziektekostenverzekering is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde die u uw werknemers kunt bieden. Iedereen in Nederland is verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. ...