Heeft u recht op zorgtoeslag?

06 november 2022
Heeft u recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om de zorgverzekering betaalbaar te houden. Het is echter bij veel mensen niet bekend dat er zorgtoeslag aangevraagd kan worden. Deze toeslag geldt alleen wanneer u een Nederlandse zorgverzekering heeft en daarnaast zijn er natuurlijk ook andere voorwaarden waaraan voldaan moet worden om aanspraak te maken op de bijdrage. In dit artikel zetten we de voorwaarden op een rij.

Voorwaarden

Uiteraard mag uw inkomen niet te hoog zijn. Alleen wanneer uw inkomen minder is dan €31.998,- per jaar dan heeft u recht op zorgtoeslag. Heeft u een partner? Dan mag het gezamenlijk inkomen niet hoger zijn dan €40.944,- per jaar. Een andere voorwaarde voor het ontvangen van zorgtoeslag is uw vermogen. Deze mag maximaal €120.020,- bedragen en wanneer u samen met een partner de toeslag aanvraagt mag uw vermogen maximaal €151.767,- zijn.

Veranderingen

Heeft u nu geen recht op zorgtoeslag? Dat kan altijd veranderen. Is iemand van uw gezin 18 jaar geworden, bent u veranderd van baan of bent u gaan scheiden? Door deze veranderingen kan het zijn dat u juist wel recht heeft op zorgtoeslag. We horen ook vaak dat men niet op de hoogte is van de zorgtoeslag of niet hebben gecontroleerd of de veranderingen in hun leven ervoor zorgen dat ze er nu wél recht op hebben. Kom op tijd in actie en controleer of u recht heeft op deze toeslag.

Op tijd aanvragen    

Voldoet u aan de voorwaarden voor het aanvragen van de zorgtoeslag? Vergeet dit dan ook niet te doen. Het is zonde om het geld te laten liggen. De termijn voor het aanvragen van de zorgtoeslag over 2021 is inmiddels verlopen. De zorgtoeslag voor 2022 moet u aanvragen voor 1 september 2023. Probeer de aanvraag zo snel mogelijk in te dienen zodat u het niet vergeet, of maak een notitie in uw agenda zodat u zeker op tijd bent.

Meer informatie?