Taakdelegatie echt van toegevoegde waarde

04 augustus 2023
Taakdelegatie echt van toegevoegde waarde

Werkgevers en werknemers helpen bij verzuim. DDV Verzuimbegeleiders is een full service arbodienst die begeleidt en ondersteunt. Met als bijzonderheid dat het bedrijf werkt met taakdelegatie: een 'verlengde arm' van de bedrijfsarts.

Vooral dat maakt de aanpak van DDV uniek. Wendy Knuiman, operationeel directeur en re-integratie specialist taakdelegatie: "Taakdelegatie houdt in dat wij al in de eerste week na de ziekmelding de medewerker medisch-inhoudelijke vragen mogen stellen. Veel arbodiensten mogen dat niet en de werkgever wettelijk gezien ook niet. De antwoorden die wij krijgen komen in een dossier waarin de bedrijfsarts kan meekijken. Die kan dus heel snel gericht advies geven. Dat scheelt veel tijd en onzekerheid voor zowel de werkgever als de werknemer."

Artsentekort

Nederland kampt al jaren met een tekort aan bedrijfsartsen. Wendy: "Het is als werkgever dan ook heel lastig om een zieke medewerker binnen zes weken door een bedrijfsarts te laten zien. Dankzij taakdelegatie heeft de bedrijfsarts in ons een officieel erkend verlengstuk. De supervisie en het uitbrengen van advies blijft echter te allen tijde bij de bedrijfsarts liggen."

Nieuw fenomeen

Taakdelegatie is in de markt nog een vrij nieuw fenomeen. "Maar ik merk dat klanten heel blij zijn met deze mogelijkheid", zegt Wendy. "Ondernemers zien het echt als toegevoegde waarde. Ook werknemers reageren heel goed. Uiteraard leg ik eerst uit wat mijn rol is voordat ik medische vragen ga stellen. En ik benadruk uiteraard dat ik niet de bedrijfsarts ben."

Eskes & Partners

Wendy Knuiman richtte DDV Verzuimbegeleiders op in nauwe samenwerking met Eskes & Partners. "Ik ben in 2008 bij Eskes & Partners in dienst gekomen als verzekeringsadviseur voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. In 2021 hebben we samen besloten om een arbodienst op te richten. Dat is DDV Verzuimbegeleiders geworden. Net als Eskes & Partners werken we landelijk en richten we ons met name op klanten in het midden- en kleinbedrijf."

Meer informatie?